ciocolataciocolata

De ce este ciocolata benefica? Aceasta intrebare are mai multe raspunsuri, prezentate in continuare.

Imbunatateste sanatatea inimii
Conform cercetarilor, consumul unei bucati mici de ciocolata pe zi poate ajuta la scaderea presiunii sangelui, si scade riscul de boli cardiovasculare. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca un consum de 7,5 grame de ciocolata zilnic reduce cu 39% riscul de atac cardiac. Cacaoa continuta de ciocolata are un nivel ridicat de antioxidanti, a caror functie este de a distruge radicalii liberi formati in urma procesului metabolismului. Acesti antioxidanti previn aparitia bolilor precum cancer, Alzheimer, artrita sau probleme cauzate de colesterol.

Imbunatateste starea generala. Cele doua chimicale – serotonina si dopamina – raman la un nivel normal datorita inhibitorilor pentru oxidare continuti de cacao, astfel acesti hormoni au o durata mai mare in sange si pastreaza starea buna.

Ciocolata imbunatateste sanatatea creierului. Este benefica, ajutand la cresterea capacitatii de concentrare, si de cele mai multe ori imbunatateste si capacitatea de memorare si stimuleaza abilitatile de rezolvare a problemelor, intrucat cacaoa creste fluxul de sange catre creier. De asemenea in urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca ciocolata ajuta la pastrarea in buna stare a functiilor creierului pe masura inaintarii in varsta.

Reduce formarea cariilor. Poate fi foarte benefica pentru inima, dar stiati ca ciocolata poate fi buna si pentru dantura? Ideea preconceputa era ca cicolata duce la degradarea danturilor si este una din cauzele ce provoaca formarea cariilor. Se pare ca oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca ciocolata intervine in productia de acizi prin potentialul de zahar continut. Substantele din cacao intervin in actiunea bacteriilor asupra dintilor, reducand astfel formarea de carii. Continutul de cacao al ciocolatei este benefic pentru dinti, zaharul este cel care cauzeaza probleme. Astfel unele companii au inceput sa produca o ciocolata care nu duce la degradarea dintilor. A fost folosit in locul zaharului un alt indulcitor, care sa previna cresterea aciditatii in cavitatea bucala, cauza principala a afectarii si degradarii danturii.

Aceste beneficii ale ciocolatei nu trebuie sa fie o scuza pentru a ne infrupta din plin si in exces. Supraconsumul nu este benefic, poate duce la cresterea in greutate si cresterea nivelului de grasimi saturate din organism, care duc mai departe la afectiuni cardiace. La fel ca si alte lucruri din viata, si consumul de ciocolata trebuie sa fie moderat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *