casual officecasual office

De multe ori nu stim exact ceea ce inseamna sa te imbraci casual. Schimbarile in moda si tinerele generatii care improspateaza imaginea companiilor determina ca si conduita in sensul imbracamintei la serviciu sa nu mai aiba reguli specifice. Daca in unele sectoare precum cel legislativ, financiar sau constructii se stie clar cum trebuie sa te imbraci cand mergi la serviciu, alte domenii de activitate nu au o uniforma specifica.

Este o alegere cu doua taisuri, mai ales daca firma unde te-ai angajat nu are vreo regula in acest sens. In unele birouri sunt acceptate si tinutele compuse din blugi si tricou, insa daca apari imbracat prea casual la servici din prima zi, risti sa faci o impresie nu tocmai buna.

Cea mai buna cale sa-ti dai seama cum trebuie exact sa te imbraci este sa intrebi de cineva care lucreaza deja acolo. Daca ai fost angajat, e o idee buna sa intrebi persoana care te-a intervievat, responsabilul de resurse umane sau superiorul direct despre ce asteptari sunt in acest sens. Posibil ca, daca firma este una mare, in departamente diferite ale ei sa fie asteptari diferite, asa ca trebuie sa te interesezi exact unde trebuie.

Mai poti sa iti faci o idee destul de buna despre codul vestimentar in functie de modul cum se imbraca superiorul tau direct. Daca vine zilnic la costum se impune o tinuta corespunzatoare, putin mai stricta, insa daca vine si el imbracat casual, poti sa vii imbracat mai lejer.

Important este sa te simti si bine, comfortabil. Desigur asta nu inseamna sa vii in pijamale la munca, dar nici sa nu te imbraci cu ceva in care sa nu te simti bine, sa te stanjeneasca la mers sau sa-ti modifice vizibil tinuta. De asemenea nu trebuie sa ii stanjenesti pe ceilalti colegi, sa vii cu o tinuta prea formala daca ei adopta o tinuta mai casual, daca nu vor fi ei stanjeniti, s-ar putea sa te simti tu ciudat.

Cand nu stii ce cod vestimentar are compania, gandeste-te si la cultura ei, la ce reprezinta, poti urmari si cum se imbraca viitorii colegi in cazul in care abia te-ai angajat. Nu exista o regula generala, inspira-te, intereseaza-te despre companie, intreaba un superior sau imbraca-te intr-o tinuta neutra pana iti faci o idee exacta despre cum trebuie sa te imbraci la serviciu.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *