astrologiaastrologia

Astrologii si cei ce cred in astrologie sustin sus si tare ca astrologia este o stiinta, insa scepticii cred contrariul si au destul de multe motive sa o faca. Astrologii se folosesc de cuvinte precum planete, stele, luni, constelatii si fac referire la calcule complexe matematice pentru a justifica faptul ca astrologia este o stiinta. Exista o multitudine de sisteme diferite si este putin dificil sa definesti astrologia. In principal aceasta activitate se ocupa cu studierea influentelor pe care le au planetele asupra vietii noastre. Intr-un sens larg, poate fi comparata cu venerarea divinitatilor, intrucat merge pe conceptia ca viata pe pamant este ghidata de aliniamentele corpurilor ceresti.

Trecand prin numeroase teste stiintifice si verificari, rezultatele au fost de fiecare data dezastruoase. Daca ar fi fost o stiinta, ar fi trecut cu brio aceste teste, iar faptul ca nu le-a trecut vorbeste de la sine. Daca am lua 12 persoane in semne zodiacale diferite si le-am pune in fata unui astrolog, acesta ar trebui sa le identifice semnul zodiacal in functie de trasaturi. Ar putea sa faca acest lucru? Cu siguranta ca nu!

Ce e cu aceste corpuri cerestre, de ce ne influenteaza atat de mult viata? Unii spun ca gravitatia este factorul – forta de atractie a lunii este mai mare decat forta de atractie a planetei Jupiter; astrologii pretind insa ca distanta nu conteaza si ca influenta planetei Jupiter asupra vietii noastre este mai mare decat cea a lunii. Daca intr-adevar distanta nu e problema, atunci noile planete descoperite nu ar trebui luate si ele in considerare? Mai usor ar fi de spus doar ca exista o forta superioara, necunoscuta si care nu poate fi explicata.

Curios este si faptul ca astrologii se si contrazic intre ei, nu exista un consens. Fiecare afirma ca este cel mai bun din acest domeniu, si are si fani loiali care sustin acelasi lucru despre el. Daca evaluam toate aceste atribute si caracteristici ale astrologiei, vom realiza ca este departe de a fi o stiinta, este in cel mai bun caz o pseudostiinta. Fara dovezi concrete, stiintifice, poate fi considerata doar o sursa de divertisment si nimic mai mult.

De admin