toxic pentru organism
Curiozitati,  Sanatate/alimentatie

Toxic pentru organism

Bineteles ca exista nenumarate alimente sau produse alimentare pe baza de toxine care ne zdruncina rau de tot sanatatea, insa noi tot alegem sa le consumam pe unele dintre acestea, din cauza faptului ca ni se par gustoase si atragatoare ca aspect sau miros.

Printre aceste alimente nesanatoase care pot face ravagii in viata noastra se numara si urmatoarele produse alimentare toxice:

Grasimile saturate

Grasimile saturate se regasesc in special in sursele naturale, in carne, peste etc. Acest tip de grasimi este mai putin nociv decat grasimile nesaturate, pentru ca este natural. Insa, nici cu acestea nu este de glumit si nu este bine sa dai iama in frigider si sa consumi tot ceea ce inseamna produse de origine animala: oua, lapte, carne etc.

Aceste grasimi sunt atat de nesanatoase deoarece grabesc imbatranirea arterelor si cauzeaza astfel reactii inflamatorii ce afecteaza intregul corp. Specialistii in sanatate si in nutritie recomanda consumul de grasimi saturate doar din cand in cand si asta in portii mai mici, pentru a nu ne intoxica organismul.

Mezelurile

Aceste alimente super gustoase si atragatoare ce iti fac cu ochiul de pe rafturile si combinele frigorifice ale magazinelor nu sunt atat de naturale pe cat ai vrea sa crezi. Datorita faptului ca sunt atat de bine pastrate si atat de multe variante de mezeluri pe piata alimentelor din carne(sau asa zisa carne), acestor produse le sunt adaugate de fapt nitriti, nitrati, fosafati, coloranti, arome sintetice, apa si multa sare.

Ti se pare ca aceste mezeluri sunt atat de apetisante datorita faptului ca abunda in faina de soia sau amidon de cartofi. De asemenea, sarea in exces impiedica absorbtia de calciu in trupul tau si imbatraneste vizibil pielea, determinand aparitia unor pungi sub ochi si cearcane inestetice.

Tocmai din cauza faptului ca mezelurile contin nitrati, acestea arata atat de bine si ni se par atat de ochioase. Dar, de fapt, acesti aditivi alimentari ce ajuta la conservarea carnii pentru o perioada mai mare prezinta un risc mare de a face cancer la stomac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *