Perioada de somaj este o perioada foarte nefasta pentru multa lume, si tocmai de aceea trebuie sa ne adresam celor mai putin norocosi, care se afla intr-o asemenea perioada, destul de atent si cu grija pentru a evita unele situatii jenante.

Multi someri se afla in aceasta situatie nu pentru ca asta au ales ei, ci pentru ca nu au gasit inca ceva de munca, si tocmai de aceea este un subiect sensibil. De vreme ce este grozav sa le fii alaturi prietenilor tai care se afla intr-o asemenea situatie, exista unele lucruri pe care nu ar trebui sa le spui acestora legat de munca.

Sigur ai o gramada de timp liber acum

Exista o sansa de 99,99% ca persoana cu care vorbesti sa prefere sa isi ocupe acel timp cu ceva care i-ar aduce un salariu. In timp ce poate fi destul de tentant sa ii spui sa priveasca la partea buna a lucrurilor astfel incat sa il faci sa se simta mai bine, ar trebui a eviti a aduce in discutie un asemenea subiect.

Acel timp liber probabil ca de cele mai multe ori este atat de plictisitor si poate deveni foarte sufocant, asa ca incearca sa nu incluzi acest aspect in discutiile voastre viitoare. In mod asemanator, nu te mai vaicari legat de faptul ca esti atat de ocupat.

Prietenul tau care se afla mai putin indreptatit de soarta probabil isi va da seama ca esti ocupat datorita jobu-ului pe care il ai, insa mentionarea acestui lucru ar putea fi destul de nepoliticoasa.

Poate ca nu te straduiesti destul..

Daca intr-adevar ai vreo sugestie buna legat de un loc sigur unde ar putea sa isi gaseasca de lucru prietenul tau, este grozav. Insa este suficient de neadecvat si grosolan sa ii spui ca nu procedeaza asa cum trebuie sau ca nu face altceva in schimb. Prin intermediul acestui tip de replici, tu doar vei da vina oarecum pe acesta si il vei descuraja si mai tare, in loc sa-l sustii si sa il ajuti intr-un fel anume.

De admin