Vrei sa redactezi articole mai bune? Sa scrii mai coerent si sa devii mai convingator? Citeste urmatoarele 5 sfaturi pentru a-ti fi mai usor sa scrii mai bine.

scriere
scriere

1.  Studiaza in detaliu tema despre care vrei sa scrii

Vrei sa oferi o informatie de calitate. Ea trebuie sa fie corecta, precisa si adevarata, lucru posibil, doar daca cercetezi cu atentie subiectul pe care vrei sa-l abordezi in scris. Etica jurnalistica spune ca intotdeauna sa verificam veridicitatea informatiei din cel putin 3 surse.

2.  Da informatii pe care ceilalti nu le-ar oferi

Un numar foarte mare de bloggeri dau informatii care le-au oferit notorietate si astfel au ajuns sa-si consolideze reputatia in domeniu.  Un pas foarte indraznet, dar productiv este acela cand „dai din casa”. E recomandat sa „dai din casa” atunci cand ti-ai ameliorat stilul de a scrie si ai deja un numar de cititori fideli si loiali.

3.  Vorbeste din propria-ti experienta

Experienta proprie este cea care ofera maxima autenticitate unui text. Oamenii au nevoie de persoane care au o experienta de viata bogata si care le pot da un sfat bun.

4.  Simplu la superlativ

Atunci cand redactezi un text incearca sa folosesti cat mai putine figuri de stil, altfel risti ca cel care citeste sa interpreteze invers ceea ce ai vrut tu sa scrii de fapt. Utilizeaza cat mai putine adjective si cuvinte comune, pentru a face mai usor de inteles textul. Analogiile din viata cotidiana, cat si exemplele sunt bine venite.

5.  Scrie cat de mult poti

Un bun scriitor, indiferent ca redacteaza un articol pe blog, pe Facebook sau scrie pe un caiet, acesta scrie cat de mult poate intr-o zi. Daca iti doresti sa ajungi unul dintre cei mai priceputi scriitori, e de preferat sa scrii zilnic sau cat de des poti. Exerseaza-ti scrisul zi de zi, cate 20 de minute cel putin. Cu timpul, iti vei gasi mai usor cuvintele si vei fi din ce in ce mai inspirat.

Urmeaza cel putin 3 din sfaturile de mai sus, iar lumea te va aprecia mai mult si te va complimenta pozitiv.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *