Plantele de apartament sunt foarte greu de intretinut, avand in vedere ca necesita un anumit tip de sol si ca sunt pretentioase. Pentru a economisi cativa banuti, ai putea sa iti prepari pamantul pentru flori singur, acasa, sa ii adaugi exact ingredientele de care are nevoie. Astfel, vei putea sa pui exact ingredientele de care are nevoie planta pe care tu o ingrijesti.

Gradinarii folosesc un anumit sol organic, foarte apreciat si care este compus din compusi artificiali. Se foloseste foarte mult muschi de turba, in proportie de 50%, perlit horticol 25%, iar restul de 25% se foloseste compost. Fiecare gradinar isi face amestecul dupa bunul sau plac si dupa cum considera el ca este mai bine si mai sanatos pentru planta.

Un ingrasamant pentru sol este format din var, fosfat natural, alge si soia. Se adauga aproximativ cate o mana din fiecare, si se amesteca. Acest amestec s-a dovedit a fi foarte eficient si hranitor pentru plata timp de aproximativ un an.

De asemenea, pentru ca plantele sa fie sanatoase, este indicat sa schimbam solul din gradina cu solul din ghivecele florilor din casa. Se poate gasi acest tip de pamant in magazine care au produse pentru ingrijirea gradinii.

Un truc, pentru a obtine un sol productiv este umezirea vermiculitului. Se umezeste vermiculitul si se adauga 2 kilograme de calcar pe o suprafata de 1 metru cub de sol, care rezulta din amestec. Astfel, vei oferi un plus de minerale solului din gradina ta.

Specialistii in gradinarit, folosesc un amestec format din doua parti egale de  vermiculit si muschi de turba si compost. Solul se poate ingrasa cu ajutorul calcarului, al varului si al fosfatului natural.

Un sol perfect pentru plantele din gradina ta, poate fi obtinut din nisip grosier, resturi de ardezie, gunoi din grajd, coaja de pin. Aceste ingrediente iti vor hrani solul pentru o perioada lunga de timp.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *