Paracetamolul este cel mai administrat si cel mai utilizat antiinflamator. Este foarte util in tratarea durerilor de aproape orice tip dar si reduce febra. Femeile insarcinate, sunt tentate ca la cea mai mica durere sau o crestere a temperaturii sa ia un paracetamol. Aceste pastile sunt printre putinele care au actiune clamanta si pot fi administrate sigur in timpul sarcinii.

Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala si asta face si mai mult ca femeile sa creada ca sunt indicate in timpul sarcinii.

Insa, chiar daca este recomandat chiar si in timpul sarcinii, nu inseamna ca trebuie sa facem un abuz din consumarea paracetamolului deoarece, consumul in exces poate transmite probleme serioase de sanatate fatului.

Toate medicamentele au efecte secundare, si bineinteles, si paracetamolul are. Iata care sunt aceastea:

Studiile sustin faptul ca o femeie care ia paracetamol in timpul sarcinii risca cu 21% mai mult sa nasca un copil cu probleme respiratorii sau astm. Se presupune ca paracetamolul creste stresul oxidativ din plamani si duce la aparitia problemelor de respiratie a fatului si apoi a bebelusului.

Administrarea paracetamolului in al doilea trimestru de sarcina poate creste riscul de testicul necoborat in scrot la baietei. Aceasta este o boala care poate fi tratata si corectata dupa nastere, insa daca este nediagnosticata si netratata la timp, poate creste riscul infertilitatii sau chiar cancer.

Medicii considera acest medicament ca fiind unul sigur insa nu poate fi folosit cum vrea si cand vrea femeia insarcinata. El trebuie prescris, indicat si recomandat de catre un medic care iti supravegheaza sarcina. Dat fiind faptul ca te supravegheaza si iti supravegheaza sarcina, el este cel care iti poate recomanda si prescrie doza pe care trebuie sa o iei.

Trebuie sa stii, ca si in timpul sarcinii dar si inafara ei, este mai indicat sa evitam pastilele si sa incercam sa tratam micile dureri sau disconforturi cu ajutorul remediilor naturiste. Folosirea ceaiurilor si a plantelor va fi mult mai benefica decat administrarea medicamentelor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *