Mancarea cu care il hranim pe micutul nostru este foarte importanta in dezvoltarea lui fizica, psihica si in crearea unui stil de viata sanatos. Iata ce trebuie sa stii despre copilul tau in primele 6 luni de viata.

Pana la 6 luni, copilul va avea inca reflexul de supt, va cauta sanul si biberonul. Bebelusii au anumite reflexe inca de cand se nasca si reactioneaza in mod natural la stimulii tactili cum ar fi atingerea ta. Daca vei incerca sa ii pui copilului degetul tau in manuta, il va apuca in mod automat, iar daca te vei apropia de gurita lui, el va avea reflexul de a suge asa cum se intampla in momentul alaptatului.

Suptul si efectele de apucare si tragere sunt reflexe cu care copilul tau se naste. El se ghideaza dupa anumiti stimuli veniti din exterior cum ar fi: lumina, atingere, mirosuri sau sunete si il vor ajuta mai mult sa se adapteze noului mediu in care se afla. Medicul stabileste daca copilul este sau nu sanatos, prin faptul ca ii testeaza aceste reflexe pe care orice copil sanatos ar trebui sa le aiba in primele luni de viata.

Aceste reflexe, dispar odata cu trecerea timpului si dupa ce copilul trece de varsta de 6 luni. Ele au rolul de a proteja micutul, dat fiind faptul ca el tocmai a iesit din cavitatea uterina. Schimbarile de mediu, favorizeaza aceste reflexe. Dupa trecerea timpului, aceste reflexe involuntare se vor transforma in miscari voluntare si copilul nu va mai avea aceleasi obiceiuri.

Reflexele copiilor sunt:

  • Reflexul de supt
  • Reflexul de cautare. Copilul va fi in permanenta cautare dupa mama sa si dupa sursa de hrana. Copilul se naste cu reflexul de a suge, si la varsta de 4-5 luni, va cauta singur sanul ca sa se hraneasca.
  • Reflexul de tarare este tot un reflex cu care copii se nasc. Daca iti vei pune copilul pe burtica, el va avea tendinta de tarare pana cand va merge in „patru labe”.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *