O foarte mare din femei folosesc anticonceptionale. Cea mai des folosita metoda de contracepti sunt anticonceptionalele. Stim tot ce ar trebuie sa stim despre ele? Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre anticonceptionale:
Femeile care iau anticonceptionale de foarte mult timp vor fi surprinse in mod neplacut dupa ce termina administrarea lor. Aceste pilule pot avea efecte nocive asupra fertilitatii. Efectele secundare sunt in primul rand legate de lipsa ovulatiei. Anumite sudii demonstreaza faptul ca femeile in jurul varstei de 30 de ani, care au incetat luarea contraceptivelor, nu au mai avut ovulatii timp de 2 sau 3 ani. De asemenea, specialistii afirma ca acest tip de contraceptive „inlocuiesc” hormonii intr-un mod artificial si astfel, ovarele nu mai pot produce secretii si prin urmare va di afectat sistemul reproducator.
La unele femei, menstruatia se regleaza intr-un timp scurt, de cateva saptamani, in timp ce la alte femei durata de reglare a menstruatiei este mult mai mare. Problema cea mai mare este ca in momentul in care femeia s-a hotarat sa isi faca o familie, nu va reusi chiar imediat ce a intrerupt anticonceptionalele. Dupa o durata lunga de administrare a anticonceptionalelor fertilitatea va scade in mod neplacut.
Foarte multe femei considera aceasta pilula ca fiind o pilula minune desi ea poate avea niste efecte secundare care isi pot pune amprenta foarte serios asupra sanatatii noastre.
Nu poti lua anticonceptionale cand:
- Esti insarcinata.
- Daca ai nascut si acum alaptezi.
- Suferi de vreo afectiune cardiaca precum:hipertensiune arteriala, accidente vasculare cerebrale, sau prezinta probleme de coagulare a sangelui.
- In cazul in care te confrunti cu o sangerare vaginala.
- Suferi de migrene cu afectiuni neurologice.
- Daca ai cancer mamar sau ai avut in trecut.
- Daca ai avut tromboza.
- Daca ai sau ai avut boli cronice de ficat.
- Daca ai peste 30 de ani si fumezi. In acest caz, va trebui sa consulti numai decat un medic.