Numarul de tineri care consuma bauturi alcoolice si droguri creste pe zi ce trece tot mai mult. Acst lucru a devenit o problema majora a societatii. De ce prefera tinerii sa consume draguri si bauturile alcoolice?

De la adolescenta la maturitate nu este decat un pas foarte mic. Tinerii prefera sa isi puna viata in pericol in schimbul unor mici placeri, temporare. Adolescenta reprezinta perioada in care copilul incepe sa se maturizeze si sa se dezvolte din punct de vedere fizic, psihic si mental pana la ajunge la maturitate. Perioada adolescentei este foarte importanta, intrucat parintii trebuie sa fie foarte atenti si sa vegheze indeaproape etapele ei. Tinerii aleg sa isi distruga sanatatea inca de la varste foarte fragede motivand ca o fac din diferite motive. Fie din cauza unei situatii precare in familie, din dorinta de afirmare in anturajul pe care il au sau pur si simplu din curiozitate. Dupa ce consuma o data alcool sau droguri isi vor dori sa mai consume si a doua oara.

Anturajul si prietenii tinerilor au un rol foarte important in dezvoltarea fizica, psihica si pot afecta in mod negativ educatia copilului tau. Pentru a se integra mai usor intr-un anumit grup, tinerii sunt dispusi sa faca orice. Ei isi doresc sa iese din tipare, sa renunte la monotonia si la rutina pentru a iesi in evidenta. Alteori, intalnim tineri care consuma alcool si droguri doar pentru a impresiona.

Pentru ca esti parinte, trebuie sa fii atent si sa ai grija de cum evolueaza copilul tau si cu ce prieteni interactioneaza. Incearca sa fii un exemplu pentru copilul tau si sa eviti consumul de alcool si droguri, mai ales in prezenta lui. Toti copii au tendinta de a copia comportamentele adultilor deoarece simt nevoia sa se simta maturi si responsabili. Protejeaza-l de pericole si explica-i care sunt acestea. Incearca sa il faci sa nu apeleze niciodata la droguri sau la alcool. Fa-l sa se simta protejat, iubit si apreciat. Astfel, il vei face sa nu recurga la aceste lucruri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *