Sanatate/alimentatie

Proprietatile cuisoarelor

Inainte, cuisoarele au fost folosite timp de 200- de ani. Astazi, cuisoarele sunt mirodenii cunoscute si folosite in toata lumea. ele sunt bobocii florilor roz de cuisoare numite Eugenia caryophyllus.

Cuisoarele sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, analgezic si antiseptic. Sunt foarte bogate in antioxidanti si reprezinta o bogata sursa de mangan, acizi grasi, vitamina C, calciu, fibre si magneziu.

Cuisoarele contin eugenol. Eugenolul este un ulei cu proprietati antiinflamatoare. In compozitia cuisoarelor gasim flavonoizi, camferol si ramnetin care contribuie si ele la efectul antiiflamator si reduc inflamatiile. Uleiul produs de cuisoare este folosit la masaj pentru combaterea durerilor musculare, cataplasme sau pentru bai calde pentru artrita si reumatism.

Cuisoarele sunt folosite si in remedierea durerilor dentare. Eugenolul este foarte utilizat in stomatologie deoarece au efecte analgezice si reprezinta un mare agent antibacterian. Pentru a ameliora durerile dentare se tamponeaza dintii cu ulei de eugenol.

Cuisoarele ajuta si la senzatiile de greata si stare de voma. Sunt folosite de femeile insarcinate care au greturi de dimineata. Se amesteca cateva cuisoare cu pasta de tamarin, zahar si apa. Se bea aceasta solutie de doua ori pe zi.

Este folosit si in tratarea racelilor si infectiilor respiratorii, ameliorand durerile de gat si luptand impotriva virusilor si bacteriilor. Se face un amestec de 10 picaturi de ulei de cuisoare si o cana de apa calda. Se bea de 2-3 ori pe zi. De asemenea se foloseste si in combaterea sinuzitei.

Consumul de cuisoare improspateaza respiratia si imbunateste digestia. Se pot include in masa zilnica ca si condiment precum si la preparea unor bauturi, ceaiuri. Ajuta de asemenea la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, ameliorand diareea, balonarea si durerile de stomac.

Cuisoarele combat stresul. Aroma cuisoarelor si elimina stresul din organism. De aceea se foloseste acest ulei in terapii si aromaterapii.Te poate ajuta si in lupta cu diabetul. Eugenolul reduce concentratia de glucide din zange in cazul diabeticilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *