In zilele noastre frumusetea este foarte importanta de aceea produsele cosmetice au rolul lor in viata noastra mai ales a femeilor .

Produsele cosmetice ne pun in pericol sanatatea ?

Probabil multe persoane se intreaba acest lucru zi de zi.
Si intr-adevar aceasta intrebare isi are rostul deoarece majoritatea persoanelor le folosesc zilnic.
Este adevarat,produsele cosmetice sunt periculoase si ne afecteaza sanatatea.La fabricarea acestora se folosesc zeci de produse chimice utilizate pentru culoare,aroma si consistenta ,care pot aduce reactii adverse.
In general aditivi sunt microscopici și nu afectează sănătatea în nici un fel. Sunt metabolizati de către organism și se filtrează prin ficat și alte organe care filtreaza substanțele chimice și substanțele străine. Este dificil pentru corpul tau sa absoarba toate substanțele chimice și aditivii care sunt în produsele cosmetice. Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. Este recomandat sa nu freci aceste produse ci pur și simplu sa le aplici usor pe piele și apoi spăla-ti fata pe timp de noapte. Pentru ca pielea să absoarbă bine ingredientele din produsele cosmetice, acestea ar trebui să fie într-o soluție subțire care permite absorbția, cum ar fi o loțiune .
Cel mai mare factor de risc risc prezent in produsele cosmetice este invechirea acestora sau expirarea .Acesti conservanți pot purta toxine si provoacă reactii adverse pe pielea ta. In special machiajul pentru ochi,deoarece ochii sunt mai sensibili decat pielea de pe fata . Este bine sa verifici mereu termenul de valabilitate pentru a nu te trezi cu anumite suprize.

De asemenea este recomandat sa te uiti periodic pe produsele tale cosmetica sa vezi daca nu au expirat .
Un alt lucru important de retinut este sa pastrezi mereu machiajele inchise si curate.Este recomandat sa spalati buretii de machiaj macar dupa o saptamana sau sa cumparati altii noi.Cercetatorii afirma ca femeile absorb anual 2-3 kilograme de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale. Ei spun insa, ca nu trebuie sa renuntam la cosmetice, insa trebuie sa le alegem pe cele cu formule usoare si sa tinem cont de cateva sfaturi inainte de a alege produsele de ingrijire. Aromele sunt de asemenea foarte toxice,un miros placut ascunde ingrediente chimice puternice iar acestea pot provoca reactii alergice si distrugerea pielii .Cel mai recomandat este sa alegem produse cosmetice fara miros.

Un produs foarte periculos este vopseaua de par unde majoritatea ingredientelor folosite pentru nuante sunt chimicale cancerigene. Se pare ca cele mai periculoase ingrediente sunt in vopseaua neagra. Specialistii recoamnda ca daca nu se poate evita vopsirea parului, macar sa treaca un timp intre aceste procedee.

In concluzie consider ca trebuie sa avem grija ce fel de produse folosim si in ce cantitate sau putem folosi produse naturale care sunt mult mai recomandate si nu iti afecteaza atat de mult sanatatea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *