afacere

Fenomenul social Facebook a inceput ca o afacere debutanta de mici dimensiuni la initiativa lui Mark Zuckerberg si a prietenilor sai. Este foarte important de stiu si de acceptat faptul ca nu orice afacere aflata la inceput va ajunge ca si Facebook. Daca planuiesti sa te alaturi unei astfel de afaceri, trebuie sa te asiguri ca este una potrivita. Nu te lasa impresionat de promisiunile fondatorilor, mai bine evalueaza validitatea lor si fezabilitatea business-ului.

De fiecare data proiectam intr-o lumina diferita parerea despre propria persoana sau despre compania noastra. Prin urmare, daca vrei sa te alaturi unei afaceri debutante, trebuie sa pui foarte bine in balanta avantajele si dezavantajele ce recurg din acest lucru. Acest lucru poate fi facut punand cateva intrebari fondatorilor cat si propriei persoane.

A te alatura unei afaceri debutante cu un buget limitat, membri putini si un numar nul de clienti poate fi o alegere proasta, mai ales daca abandonezi o pozitie bine consolidata, un job stabil, pentru a risca intr-o afacere noua. Trebuie sa fii astfel constient de stagiul in care se afla business-ul si daca are sau nu o baza de clienti.

La ce se asteapta fondatorii? Trebuie sa gasesti raspuns la aceasta intrebare prin cautarea obiectivelor propuse, a viziunii, a profiturilor preconizate de acestia, modalitati de expansiune etc.

Exista crestere in punctul in care intri in afacere? Aceasta intrebare te poate lamuri daca vei avea succes sau nu. Daca ideea de afaceri este buna si resursele disponibile sunt investite eficient, cresterea va aparea in mod obligatoriu.

Cine sunt clientii? – o alta intrebare extrem de importanta. Trebuie cunoscuta foarte bine plaja de clienti, numarul acestora, caracteristicile lor demografice, efectiv absolut tot despre piata tinta.

In cele din urma, inainte de a te alatura unui business incipient, trebuie sa adresezi fondatorilor o intrebare foarte importanta: Cum te diferentiezi de concurenta? Daca produsele sunt unice, este posibil sa dureze ceva vreme pana cand sa se inceapa realizarea de profit. Chiar daca este un produs incercat si testat deja, poate sa fie infruntat de o concurenta puternica, de firme deja stabilite si consolidate pe piata. Trebuie astfel inteles fiecare produs in parte si modul in care este diferit de cele ale concurentei, cu toate avantajele pe care le prezinta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *